Ako sa naučiť  počúvať svoju intuíciu

Každý z nás má intuíciu, ale len niektorí ju vieme počúvať.  Počúvanie intuície sa dá naučiť. Je skvelé vedieť počúvať svoju intuíciu, pretože nás zavedie presne tam, kde nás zaviesť má. Niekedy nás zavedie na miesta, ktoré nie sú úplne príjemné, ale neskôr sa ukáže, to čo sa stalo bolo pre nás to najlepšie čo sa mohlo stať.

Dôležité je počúvať svoje pocity. Všímam si ako sa cítim a rozlišujem dobrý a zlý pocit. Je na to potrebný tréning. Stále si všímam čo sa so mnou deje a čo cítim. Rozhodujem sa podľa toho či cítim dobrý alebo zlý pocit.

Pri niektorých väčších rozhodnutiach si potrebujem si dopriať čas. Niekedy to trvá aj niekoľko dní, kým pocítim, tú správnu cestu po ktorej mám ísť. Snažím sa vnímať to čo cítim, zachytávam každý detail pocitu a všímam si  myšlienky ktoré mi prichádzajú. Môže mi prísť na myslel príbeh, kniha, film. Vtedy si uvedomujem, že mi to ukazuje cestu.

V určitej chvíli cítim, že  viem a pocítim  harmóniu  a istotu. V tejto chvíli viem, akým smerom sa vydať, viem čo mám urobiť. Cítim úplnú istotu.

Ak vtedy ešte pochybujem a ešte sa nepohnem z miesta necítim sa dobre. Zlý pocit sa dostaví. Vtedy keď kráčam dobrým smerom cítim harmóniu, pocit bezpečia a istotu. Vtedy už VIEM. Čím viacej dôverujem svojmu vnútornému hlasu a jeho informáciám, tým viac je môj život plnohodnotnejší, krajší, spokojnejší a zaujímavejší.

 

Meditácia:

Pohodlne si sadni, lebo ľahni v príjemnom  prostredí. Zavri oči a uvoľni sa. Niekoľko krát sa nadýchni do svojho tela a svojím nádychom a výdychom uvoľňuj svoje telo. Nadýchni sa do tých častí, ktoré cítiš v napätí.  Predstav si, že niekde v Tebe je múdra bytosť, ktorá vie odpovede na Tvoje otázky. Táto  múdra bytosť je tvojou časťou , je to Tvoja intuícia. Môžeš s ňou potichu komunikovať, pýtať sa na otázky. Odpoveďou môže byť obraz, pocit, prípadne myšlienka a dáva dobrý pocit. Ak máš pocit, že odpoveď neprichádza, môžeš meditáciu ukončiť s vierou, že odpoveď príde neskôr.

Je dôležité nacvičovať dôveru v seba a nasledovanie svojej intuície. Čím častejšie to budeš robiť, tým ľahšie to pôjde. Budeš môcť so svojou intuíciou komunikovať a budeš vedieť, že tá múdra bytosť v Tebe je zdrojom veľkej sily a že Ťa povedie tam kde je to pre Teba najlepšie. Čím častejšie budeš túto svoju intuíciu používať , tým budeš mať väčší pocit, že v každej situácii všetko vieš a budeš vedieť čo máš robiť.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *