Zvažujete rozchod.  Cítite sa nemilovaní, cítite, že vzťah Vás už nenapĺňa. Cítite, že odísť ešte nemôžete. Veľa ste do toho vložili. Vložili ste veľa lásky, obety, celú seba a teraz to len tak skončí? Obetovali ste sa, prispôsobili ste sa, vzdali ste sa samej seba a nefunguje to. Urobili ste všetko možné pre to, aby vzťah fungoval. Vysvetľovali ste. Hľadali ste stále nové možnosti, aby ste vzťah zachránili. Hľadali ste chyby v sebe. Išli ste k psychologičke, aby ste našli odpovede na rôzne otázky. Pozvali ste aj svojho partnera. Stretli ste sa s odporom, s negatívnou energiou, ale nakoniec išiel. Po terapii ste mali pocit,  že sa všetko  na dobré obracia. Za nejakú chvíľu bolo všetko tak ako predtým. Hľadali ste spôsoby  ako vzťah zachrániť a Váš partner neurobil nič. Ešte Vás obvinil, že ste na vine.

Nechcete, aby sa to takto skončilo, veď ho predsa milujete a dávate stále novú šancu. Tešíte sa, keď sa to na chvíľu zlepšuje. Väčšinou  je to len na chvíľu.

To čo je pre Vás v tejto chvíli dôležité, uvedomiť si kde sa nachádzam, kde som  ja v tomto vzťahu. Ja som tá, ktorá dáva veľa,  dokonca až  príliš a partner dáva málo. Som z toho unavená, frustrovaná, smutná a vyčerpaná. Nechce sa mi veriť, že partner nie je ochotný nič zmeniť, že sa nesnaží, že nepochopil a nič viac sa nedá.

Vtedy sa treba zastaviť a uvedomiť si. Ja som skvelá, krásna,  milovania hodná žena. Som to ja, ktorá zabudla lásku dávať samej sebe. Som to ja, ktorá myslí na všetkých okolo seba a na seba zabudla.

Partner nám ukazuje zrkadlo.

Teraz sa treba vrátiť k sebe, k svojmu vnútru. Kde som sa naučila, že si nezaslúžim lásku. Kedy som sa naučila, že si musím lásku zaslúžiť a ja cítim, že väčšinou si ju nezaslúžim. Asi som bola veľmi malá a nasala som to s materským mliekom, lebo aj moja mama to tak mala. Veľa dávala a bola nešťastná keď nedostávala. Tento vzorec správania sa opakuje celé veky. My ženy dávame so seba všetko čo máme a uspokojíme sa s málom. Dávame zo seba, dávame zo svojich rezerv, znižujeme svoju hodnotu a nakoniec skončíme  nemilované a opustené,

To je to čo potrebujeme zmeniť. Začnime sa milovať.

Pozri sa na seba nádherná žena, máš v sebe toľko lásky, máš v sebe veľké poklady. Z tej lásky ktorú máš v sebe najprv dávaj sebe až potom všetkým ostatným. Znova získaj svoju hodnotu, ktorú budeš zo seba vyžarovať. Staneš sa hodnotnou bytosťou, ktorú si budú všetci vážiť a láska bude pritekať zo všetkých strán.

Postav sa každé ráno aj večer pred zrkadlo a povedz si „Ľúbim Ťa u celého srdca“. Uvedom si, že svojou láskou zvyšuješ hodnotu celého sveta. Dôveruj sebe a budú Ti dôverovať aj iní ľudia. Hlavne tu buď vždy sama pre seba.

Keď budeš mať seba a lásku k sebe, vtedy sa ukáže či  Ťa je Tvoj partner hodný. Potom dokážeš urobiť kroky, ktoré Ťa posunú  ku krajšiemu a šťastnejšiemu životu.

 

S láskou Lenka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *